De plek waar vorig jaar het 'Puur Terrastival' plaats had moeten vinden. (Foto: Rob van Dullemen).

Organisatie Puur Festival vol vertrouwen: '31 juli is een mooi streven'

Komende zomer staat het jaarlijkse festival Puur in de agenda. De hoop is dat er op zaterdag 31 juli in een afgeladen Park Landskroon in Oegstgeest kan worden genoten van zon en muziek. Een nobel streven in deze periode, maar mede vanwege een garantiefonds vanuit de overheid gaat organisator Bas van Dijck de uitdaging graag aan.

Vorig jaar ging Puur Festival vanwege het coronavirus niet door. Met het ‘Puur Terrastival’ werd geprobeerd een coronaproof alternatief te bieden, maar ook hier ging uiteindelijk een streep doorheen. Mensen met een ticket hadden de keuze om het aankoopbedrag terug te laten betalen of om het gekochte ticket te bewaren voor 2021. Door een goede verzekering had de organisatie de mogelijkheid om beide opties aan te bieden, vertelt Van Dijck.

“Puur was een van de evenementen met een verzekering waarin afgelasting door een pandemie was opgenomen”, zegt de organisator. “Hierdoor konden we al het geld prima terugbetalen. Ook de geboekte artiesten hadden bepaalde annuleringsclausules die gedekt werden door de verzekering. De line-up was destijds nog niet bekend gemaakt, waardoor we veel artiesten door hebben kunnen schuiven naar 2021. Uiteraard hebben we er ook nieuwe namen aan toegevoegd.”

Dat Puur dit jaar wel doorgaat is nog niet zeker, maar Van Dijck is al druk bezig met de organisatie. Met een garantiefonds voor evenementen na 1 juli en met meer dan drieduizend bezoekers steunt de overheid de evenementenbranche.

Garantiefonds
Tot op heden zijn de details van het garantiefonds nog niet helemaal bekend. Mede daarom is het allemaal nog even afwachten volgens Van Dijck: “Hoe het exact zit, is nog niet helemaal duidelijk voor ons. We willen eigenlijk zo lang mogelijk wachten met echte kosten maken. Het is vooralsnog een beetje speculeren. Aangezien het festival na 1 juli is en we doorgaans zo’n zesduizend bezoekers ontvangen, komen we wel in aanmerking voor het fonds. Uiteraard zullen we afhankelijk blijven van de maatregelen de komende tijd.”

Een vaccinatieplicht, zoals de afgelopen dagen her en der werd geopperd voor festivals, ziet de organisator vooralsnog niet zitten. “Het tonen van een negatieve testuitslag is wellicht een optie, maar dat moeten we intern nog goed bespreken. Wat is duidelijk dat het houden van anderhalve meter bijvoorbeeld nauwelijks te handhaven is. Mensen komen naar een festival om te dansen en met elkaar te zijn, niet om afstand te houden of mondkapjes te dragen. Als deze maatregelen nog steeds gelden in juli, moeten we alles nog maar goed afwegen.”

De kaartverkoop voor Puur is inmiddels gestart. Tickets zijn te koop via de website. Ondanks alle onzekerheid, gaat de verkoop van de kaarten al goed.

Advertentie

Cultuur Leiden Oegstgeest


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×