(Foto's: Robbert van Cleef, Regio15).

Gaslek in Voorschoten, school is ontruimd

In de hoofdgasleiding op de Leidseweg in Voorschoten is vanmorgen een gaslek ontstaan. Er is door het lek een grote gaswolk ontsnapt die richting de Korte Vlietschool waait. De school is door de brandweer ontruimd. Ook zijn woningen in de omgeving van de Leidseweg met de kruising van de Piet Heynlaan ontruimd. De brandweer verricht metingen in de buurt en heeft opgeschaald naar ‘grote hulpverlening’.”

Verschillende straten rondom het incident zijn door de politie afgezet. Het is nog bekend wat de oorzaak van het lek is. De straat ligt voor een deel open vanwege werkzaamheden. Een bewoner vertelt dat er vorige week ook een gaslek was ontstaan. “Toen kwam er iemand met een grote sleutel die het gat in een paar minuten weer dicht kreeg.”

(Verslaggever Robbert van Cleef in gesprek met geëvacueerde bewoners).

(Video: Robbert van Cleef).

Update 11.45 uur: Liander heeft het gas afgesloten. De bewoners en leerlingen van de Korte Vlietschool mogen onder begeleiding weer terug naar huis en school. Volgens Liander zijn er geen woningen zonder gas komen te zitten.

112 Sleutelstad Voorschoten


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×