(Foto: Luka de Kruijf).

Zorg en Zekerheid Leiden haalt Arunas Mikalauskas

Arunas Mikalauskas is de derde nieuwkomer in de selectie van Zorg en Zekerheid Leiden Basketball voor het aankomende seizoen. De 23-jarige uit Litouwen afkomstige forward kwam afgelopen seizoen uit voor Zeeuw & Zeeuw Feyenoord Basketball. Mikalauskas, afgelopen seizoen een All*Star in de Dutch Basketball League, tekende bij Zorg en Zekerheid Leiden Basketball een contract voor één seizoen.

Mikalauskas maakte in Litouwen op 19-jarige leeftijd zijn debuut op het hoogste niveau. De 2.03 meter lange forward deed dat voor Neptunas Klaipeda. Na drie seizoenen bij Neptunas stapte de 2.03 meter lange forward in 2019 over naar Aris Leeuwarden. In dat seizoen kwam Mikalauskas in 14 wedstrijden tot gemiddeld 12.8 punten, 8.1 rebounds, 2.7 assists en 1.2 steals.

De speler uit Litouwen vervolgde zijn sportieve carrière in Nederland bij Zeeuw & Zeeuw Feyenoord Basketball. Daar liet een fitte Mikalauskas zich gelden. In 23 wedstrijden (inclusief play-offs) stond hij gemiddeld bijna 33 minuten binnen de lijnen. Daarin was hij goed voor 18.9 punten (63.5 procent tweepunters, 30.1 procent driepunters, 70.2 procent vrije worpen), 7.1 rebounds, 4.3 assist en 2.0 steals per wedstrijd. Het leverde hem een uitverkiezing op in het uit vijf spelers bestaande All*Star Team van de Dutch Basketball League.

“Arunas Mikalauskas is een mooie toevoeging aan ons team”, stelt hoofdcoach Geert Hammink. “Hij heeft een niet zo vaak voorkomende combinatie van lengte en guard skills. Hij heeft in de Dutch Basketball League bewezen een gevaarlijke speler te zijn die jaar na jaar beter wordt. Hij is nog jong en we gaan kijken of hij nog een stap kan maken, nu ook internationaal en in de BNXT League. Ik heb daar het volste vertrouwen in.”

Met het aantrekken van Arunas Mikalauskas heeft Zorg en Zekerheid Leiden Basketball nu zes spelers onder contract. Worthy de Jong, Luuk van Bree en Marijn Ververs hebben nog een doorlopende verbintenis, Maarten Bouwknecht en Jhonathan Dunn werden eerder al vastgelegd. In de komende weken gaat de technische staf verder met het invullen van de selectie.

Advertentie

Leiden Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×