Next - pr foto
Disco Next is weer gesloten na coronabesmettingen. (Foto PR).

Disco Next weer gesloten na coronabesmettingen

Discotheek Next op de Langebrug in Leiden sluit haar deuren weer. Dat meldt de horecazaak op facebook. Reden is een aantal coronabesmettingen afgelopen weekeinde. “Veel testuitslagen bleken niet te kloppen”, meldt Next.

Hoewel iedereen een officieel testbewijs van de GGD met een QR-code had, waren er toch mensen met corona binnen, meldt de discotheek op facebook. “We hebben contact gehad met de GGD en het blijkt dat veel testuitslagen van het toegangsbewijs toch niet kloppen. Wij willen onze verantwoordelijkheid nemen en sluiten onze deuren dit weekeinde tot nader bericht.”

Discotheek Next is een van de weinige disco’s in Leiden. De zaak is normaliter op donderdag, vrijdag en zaterdag open. Maar dat was dus voor korte duur. “Het is met de hoogoplopende besmettingscijfers in Leiden niet veilig om open te gaan,” vindt de horecaondernemer.

Next is niet de enige uitgaansgelegenheid die met deze problemen kampt. Overal in het land sluiten discotheken hun deuren weer vanwege corona-uitbraken en onjuiste toegangstesten.

Leiden Maatschappij Regio


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×