Foto ter illustratie (Archieffoto: Emile van Aelst).

Duin- en Bollenstreek krijgt eigen wandelvierdaagse

De Leidse Tjeerd Scheffer, bekend van de Leiden Marathon, komt met een nieuw sportevenement: De Duin en Bollen Vierdaagse. De eerste editie staat gepland voor oktober 2022, maar nog dit jaar houdt de organisatie een ‘sneak preview’.

Dat wordt een soort test evenement bestaande uit een wandeldag beginnend en eindigend in Noordwijk. “Vier volle dagen organiseren doe je niet eventjes. We nemen daar goed de tijd voor”, zegt Scheffer.

Scheffer, die de kar van het evenement mag trekken, streeft naar 25.000 deelnemers al verwacht hij dat niet direct te behalen. “We hopen te beginnen met vijfduizend en dan ieder jaar datzelfde aantal erbij”, aldus Scheffer.

Kinderloop
Hoewel de voorzitter van Leiden Marathon uitkijkt naar veel deelnemers, moet het geen Nijmeegse Vierdaagse worden. “Daar draait het veel om de feesten en om de prestaties. Wij richten ons op de recreatieve doelgroep.”

De Duin en Bollen Vierdaagse zal starten in Noordwijk. Deelnemers kunnen kiezen uit de afstanden: 40, 30, 20 en 15 kilometer. Daarnaast denkt de organisatie ook aan een kinderloop van 5 kilometer.

Advertentie

Regio Sport Duin en Bollen Vierdaagse


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×