(Foto: Robbert Beurse).

Groen licht voor vervanging Bernardusschool Zoeterwoude

De gemeenteraad van Zoeterwoude heeft donderdagavond ingestemd met de bouwplannen voor een nieuwe Bernardusschool in Zoeterwoude-Rijndijk. Alle partijen kunnen zich vinden in het voorstel van wethouder Ruud Bouter. Omdat de school al jaren aan vervanging toe is, hopen de fracties dat de bouw zo snel mogelijk van start gaat.

Hogere bouwkosten en een groeiend aantal leerlingen zorgden ervoor dat Bouter in 2020 opnieuw naar de tekentafel moest. “We hebben geleerd van brede school Het Avontuur (die bij de opening al te klein voor het leerlingenaantal bleek) en gaan voor ruime lokalen die flexibel ingezet kunnen worden”, beloofde Bouter toen.

Groot genoeg
Ondanks de belofte van de wethouder wilde CDA-raadslid Astrid Coene donderdagavond toch nog even van het gemeentebestuur horen of de lokalen groot genoeg zullen zijn. “Ik hoor in de wandelgangen dat de indeling zo wordt dat er twintig leerlingen per klas passen. Dan hebben straks weer een probleem”, vertelt ze.

Burgemeester Fred van Trigt, die jeugdzaken in zijn portefeuille heeft, legde hierop uit dat de gemeente alleen het schoolgebouw oplevert. “De indeling bepaalt het bestuur van de Bernardusschool zelf. Dus ook hoe groot de lokalen worden”, zei hij.

Eendenkooi
Oorspronkelijk zou tegelijk met de school ook de naastgelegen Eendenkooi worden vervangen. In 2020 bleek het te duur om beide gebouwen op korte termijn te vervangen. Hierop besloot Bouter om de vervanging van de Eendenkooi uit te stellen.

Planning
VVD-fractievoorzitter Mathieu Paardekooper wilde van Van Trigt weten wanneer de eerste schop voor de nieuwbouw de grond in gaat. Tot teleurstelling van Paardekooper (en de overige raadsleden) kan Van Trigt hier nog niets over zeggen. “De plannen zijn net goedgekeurd. Een gedetailleerde planning kan ik nu nog niet geven”, legde hij uit.

De alternatieve bouwplannen die het bestuur van de Eendenkooi voor de school maakte zijn met de keuze voor het plan van de gemeente definitief afgewezen.

Politiek Zoeterwoude


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×