Ook in coronajaar 2020 werd de krans gewoon gelegd. (Foto: Sleutelstad).

Rembrandt 415 jaar: publiek welkom bij kranslegging

Als Rembrandt van Rijn nog geleefd had, zou hij op 15 juli aanstaande 415 jaar zijn geworden. Al twintig jaar lang eren Ben Walenkamp en Tjeerd Scheffer hem rond middernacht met het leggen van een krans om de nek van zijn borstbeeld aan de Witte Singel. De laatste jaren met medewerking van dichter Leo van Zanen die een nieuw gedicht over de meester-schilder voordraagt.

Publiek is welkom om de kranslegging bij te wonen en een toost uit te brengen op de verjaardag van de wereldberoemde Leidenaar. De twee initiatiefnemers verzamelen op woensdagavond 14 juli bij La Plancha, direct achter de Morspoort. Om ongeveer 23.30 uur wandelen zij in gezamenlijkheid naar Rembrandt tegenover het voormalige Leidsch-Dagbladgebouw op de Witte Singel om daar na enkele gesproken woorden de kranslegging te verrichten en er een Leidse borrel op te nemen.

Cultuur Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×