LUMC-personeel voert vanmiddag een korte actie: "Zelfs in coronatijd krijgen we nul loonsverhoging". (Foto: Omroep West).

Coronavirus: LUMC-personeel in actie: 'Zelfs in coronatijd krijgen we nul loonsverhoging'

Het personeel van het LUMC houdt donderdagmiddag een korte actie voor een beter cao. Voorlopig is er nog geen nieuw akkoord, waardoor het zorgpersoneel nul procent loonsverhoging krijgt. “Hoe je dat kan doen, na deze tijd. Belachelijk”, zegt ic-verpleegkundige Helen van Rijn. “Het gaat niet alleen om geld, maar ook waardering en respect.”

De actie vindt om 12.30 uur plaats voor de hoofdingang. De bedoeling is dat zo veel mogelijk medewerkers zich dan buiten verzamelen om mensen bewust te maken van de situatie, legt Van Rijn uit. “Iedereen heeft het kunnen zien en horen: we hebben een tekort aan verpleegkundigen, we zijn moe en nu bieden ze nul procent. Dat in een tijd met een inflatie van twee procent, dus eigenlijk krijgen we minder. Ik begrijp het echt niet.”


Bij een eerdere actie werd er al een groot standbeeld neergezet bij het LUMC

Eigenlijk zou er in januari een nieuw cao-akkoord moeten zijn. Het opstappen van het kabinet heeft dat bemoeilijkt. Dat moet nu maar eens afgelopen zijn, aldus het LUMC-personeel. De actie geldt als een laatste waarschuwing. “We bereiden ons voor op hardere acties”, besluit de ic-verpleegkundige.

Leiden Maatschappij Regio


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×