(Foto: LV Roodenburg).

Engerlingenprobleem van LV Roodenburg aangepakt

De larven van de meikever zorgen er al enkele jaren voor dat het hoofdveld van de Leidse Voetbalvereniging Roodenburg regelmatig niet kan worden bespeeld. De zogeheten engerlingen ondergraven het veld.

In 2017 werd een verbod ingevoerd op chemische bestrijdingsmiddelen en sindsdien vormen de beestjes een ware plaag voor de club in Leiden Noord. Bestrijden mag nog wel, maar uitsluitend met ecologische middelen en dat biedt tot nu toe onvoldoende soelaas. De PvdA Leiden riep wethouder Paul Dirkse daarom tijdens de laatste raadsvergadering voor de zomervakantie op om de engerlingenplaag structureel op te lossen. Een ruime meerderheid van de raad steunt de oproep.

“Het is zonde om een voetbalveld te hebben waarop je niet kunt spelen”, zegt raadslid Martijn Otten van de PvdA. “Bovendien moet de club wel gewoon huur betalen voor een veld dat regelmatig niet kan worden bespeeld.” Bijkomend probleem voor de club is dat het om het hoofdveld gaat. Daar staat de tribune en ook de reclameborden die inkomsten genereren voor de club.

Wat Dirkse gaat doen om de engerlingen te bestrijden is nog niet bekend, maar een oplossing wordt nu wel op korte termijn van hem verwacht.

Leiden Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×