Liselotte Rambonnet en Auke-Florian Hiemstra bij de kano's. (Foto's: Chris de Waard).

Kanovloot Plastic Spotters mag blijven

Dinsdag was het eigenlijk al duidelijk dat er een oplossing zou komen voor de kano’s van de Plastic Spotters die zonder vergunning langs de kade van de Oude Singel liggen. Maar donderdagavond vond er in de gemeenteraadsvergadering ook de formele stemming plaats en bleek dat alleen de VVD geen uitzondering wilde maken voor de groep vrijwilligers die wekelijks het water op gaat om troep op te ruimen.

De raad roept wethouder Yvonne van Delft op om de plekken te legaliseren en dat gaat ze doen. Dinsdag verklapte ze al op welke manier ze dat wil gaan regelen. De ligplaatsenverordening krijgt een ‘hardheidsclausule’. Dat is een bepaling die de gemeente de mogelijkheid geeft om in uitzonderlijke gevallen van de regels af te wijken. Tot het zover is worden de kano’s gedoogd.

Initiatiefnemers van Plastic Spotter Auke-Florian Hiemstra en Liselotte Rambonnet zijn blij met de oplossing. Ze hopen dat ook hun onderzoeksbootje via dezelfde regels een ligplaats kan behouden.

Duurzaamheid Leiden Politiek Plastic Spotters


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×