Het leger gaat aan de slag in het LUMC. (Archieffoto: Sleutelstad).

Leger aan de slag in LUMC

Legerartsen en medisch personeel gaan aan de slag in het LUMC in Leiden. Defensie, meldt mediapartner Omroep West, heeft een samenwerking met zeven zogenoemde ‘Level-1’ traumacentra waaronder dus het LUMC.

Level-1 traumacentra zijn gespecialiseerde ziekenhuizen waar 24 uur per dag, zeven dagen per week ‘ingewikkelde acute zorg’ geleverd kan worden.

Medisch personeel van Defensie krijgt op deze afdelingen de mogelijkheid om ervaring op te doen met complexe zorg en hun kennis op peil te houden. Aan de andere kant kan het ‘burgerpersoneel’ van deze afdelingen weer worden ingezet voor missies en trainingen van Defensie. Ze worden dan eerst reservist in het leger.

LUMC is nieuw
De samenwerking met het LUMC is nieuw. Het is overigens niet het enige universitaire ziekenhuis waar een samenwerkingsverband mee wordt aangegaan. Ook de universitaire ziekenhuizen in Amsterdam, Utrecht en Maastricht zijn aan de lijst toegevoegd. De al bestaande samenwerking met het HMC in Den Haag wordt verder uitgebouwd.

De samenwerking met het HMC bestaat inmiddels al bijna dertig jaar. Dankzij de nieuwe afspraken komt er meer defensiepersoneel naar het Haagse ziekenhuis en worden andersom meer HMC-medewerkers reservist. Het HMC geeft aan blij te zijn met de samenwerking. Tijdens de coronacrisis heeft Defensie op verschillende afdelingen geholpen toen de werkdruk fors opliep.

Leiden Maatschappij Regio


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×