Toernooidirecteur Thomas Quadekker over de Open Leidse Tenniskampioenschappen bij TC Roomburg.

Tennisclub Roomburg organiseert jubileumeditie Open Leidse Tenniskampioenschappen

Na een jaar uitstel vanwege coronamaatregelen kan er weer gestreden worden om de titel Leidse tenniskampioen op de banen van Tennisclub Roomburg aan de Kanaalweg. Op de negen gravelbanen worden twee toernooien tegelijk gespeeld. “Het is een beetje passen en meten,” zegt toernooidirecteur Thomas Quadekker, “maar het lukt altijd wel.”

Het ene toernooi is de reguliere RE/MAX Open Leidse Kampioenschappen waar iedere speler uit categorie 3 tot en met 7 zich voor in kan schrijven, daarnaast is er het Nationale Ranglijst Toernooi (NRT), een toernooi dat meetelt voor de nationale ranglijst en dat maakt het interessant voor de Nederlandse subtop. “Die kunnen hier flink wat punten bijeen spelen en zo proberen hun positie te verbeteren”, aldus Quadekker.

Wimbledon
Quadekker durft zijn toernooi zelfs wel met Wimbledon te vergelijken. “Wij zijn eigenlijk wel het Wimbledon op nationaal niveau, want we zijn een viersterrentoernooi en dat betekent dat op ons toernooi de meeste punten te verdienen zijn voor de ranglijst. Volgens mij zijn er slechts drie andere toernooien in Nederland met vier sterren.”

Nieuws071-presentator Gerry van Bakel in gesprek met toernooidirecteur Thomas Quadekker over de RE/MAX Open Leidse Tenniskampioenschappen.

De spelers die meedoen aan het NTR kunnen zich tijdens deze toernooien op nationaal niveau meten met andere tennissers van hetzelfde niveau en speelsterkte. Leiden is een van de oudste NTR-toernooien en omdat het afgelopen jaar weinig toernooien door zijn gegaan, verwacht Quadekker flink wat inschrijvingen. Bij de mannen keert de kampioen van 2019, Guy den Heijer, terug om zijn titel te verdedigen. Bij de vrouwen werd Danielle Harmsen twee jaar geleden kampioen.

Het kwalificatietoernooi gaat op maandag 19 juli van start en het hoofdtoernooi begint op woensdag 21 juli. De finales in het dames- en heren enkelspel staan voor zondag 25 juli op het programma. Daarnaast is er ook een dames- en herendubbeltoernooi. Het volledige wedstrijdprogramma is te vinden op de website van TC Roomburg.

Welkom
Publiek is welkom langs de banen, zolang de coronamaatregelen in acht worden genomen. “We kijken steeds wat er mogelijk is en mag en hoe we alles in veilige banen kunnen leiden. Maar wat ons betreft zijn mensen meer dan welkom om te komen kijken.” Daarnaast kan het weer roet in het eten gooien als er teveel regen valt. “Als het slechts licht regent, kan er gewoon doorgespeeld worden,” zegt Quadekker, “en meestal kan er ook snel doorgespeeld worden na een regenpauze. We hopen gewoon op goed tennisweer.”

 

 

Advertentie

Leiden Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×