Foto ter illustratie. (Foto: Googlemaps).

Woningcorporaties in Leiden en Voorschoten ruim 1.100 woningen rijker

Woonzorg Nederland draagt ruim 1.100 sociale huurwoningen over aan woningcorporaties in Voorschoten en Leiden. Woningcorporaties Rijnhart Wonen, Portaal en Ons Doel hebben daar overeenstemming over bereikt met Woonzorg Nederland. De vier partijen tekenden daarvoor afgelopen vrijdag een intentieovereenkomst.

“We zijn heel blij dat deze woningen beschikbaar blijven voor de volkshuisvesting”, zegt Cees van Boven, bestuursvoorzitter van Woonzorg Nederland. Er is een groeiende behoefte aan collectieve woonvormen als gevolg van de vergrijzing. Woonzorg Nederland vertrekt niet uit Leiden en Voorschoten. “We blijven hier betaalbare seniorenhuisvesting aanbieden. Met de vrij te komen middelen willen we ons aanbod voor de doelgroep in heel Nederland uitbreiden en verduurzamen.”

Het merendeel van de woningen ligt in Voorschoten, daar gaat het om ruim 1.000 woningen die worden overgedragen aan Rijnhart Wonen en Ons Doel. “Voor huurders die binnen de Leidse regio verhuizen, is het aanbod van nieuwbouwwoningen en zorg in de buurt belangrijk”, zegt Chrétien Mommers van Rijnhart Wonen. Zowel Rijnhart Wonen als Ons Doel willen deze woningen voor sociale huurders behouden binnen de Leidse regio.

In Leiden neemt woningcorporatie Portaal 59 woningen over van Woonzorg Nederland. “Wij zijn blij dat we deze woningen kunnen beheren. Als belangrijke partner in de stad Leiden dragen we hiermee bij om te zorgen voor betaalbare en goede huurwoningen voor alle zittende en toekomstige huurders”, aldus Bart Wortman van Portaal in Leiden.

Inmiddels zijn alle huurders van de betreffende woningen met een persoonlijke brief van Woonzorg Nederland op de hoogte gebracht. Voor hen verandert er bijna niets, de huurcontracten gaan ongewijzigd mee naar de lokale corporaties en de woningen blijven beschikbaar voor de sociale verhuur. De komende maanden werken de partijen aan de voorbereiding van de daadwerkelijke overdracht. Na afronding van de voorbereidingen starten de corporaties met het doorlopen van de benodigde goedkeurings- en adviesprocedures. Huurders, huurdersverenigingen, toezichthouders en gemeenten zijn daarbij betrokken.

Leiden Maatschappij Voorschoten


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×