Eerdere werkzaamheden aan de A44. (Foto: RijnlandRoute).

Definitieve rijbaan A44 richting Amsterdam in gebruik

‘Een bijzondere mijlpaal’, zo noemt de projectontwikkelaar van de RijnlandRoute de ingebruikname van de definitieve rijbaan op de A44 richting Amsterdam. Tien maanden lang reed het verkeer in beide richtingen op de nieuw gebouwde viaducten aan de westzijde. Zo ontstond er ruimte aan de oostzijde van de viaducten om de nieuwe kunstwerken te bouwen de verkeerstechnische installaties aan te leggen. Dat is nu gereed en daarmee kan het verkeer over de ‘nieuwe’ A44 rijden.

De nieuwe viaducten op de A44 en de tussenliggende rijbaan zijn in verschillende fases gebouwd. Het verkeer had met deze wijze van bouwen zo weinig mogelijk hinder. In de komende weken wordt ook de rijbaan richting Den Haag afgebouwd en komt ook de definitieve aansluiting Leiden-West gereed.

Leiden Maatschappij Oegstgeest


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×