Johan ergens achterin de ruimte op de plek waar hij het liefst stond. De voorgrond was niks voor hem. (Foto: Chris de Waard).

Sleutelstad-fotograaf Johan Kranenburg overleden

J.P. Kranenburg, de naam die Johan altijd graag onder zijn foto’s wilde hebben, is vanmorgen na een kort ziekbed op 68-jarige leeftijd overleden. Johan werd in de zomer van 2012 actief voor Sleutelstad na een eerste ontmoeting bij de opening van Leiden Culinair dat jaar. Ik was daar met Leidse Glibber Emile van Aelst die ons aan elkaar voorstelde.

Een paar dagen later kreeg ik een mail van Johan. “Goede morgen. Vandaag is er een evenement in Leiden waar ik naar toe ga om foto’s te maken. Als jullie geïnteresseerd zijn, hoe lever ik die dan aan? P.S de foto’s zijn gratis.” Dat was het begin van negen jaar samenwerking, waarin Johan talloze evenementen en bijeenkomsten voor ons heeft vastgelegd. Dit was zijn eerste bijdrage. Iets waar we hem veel dank voor zijn verschuldigd. Johan fotografeerde ook voor LeidenAmateurVoetbal.nl (LAV).

De laatste jaren beperkte hij de werkzaamheden voor Sleutelstad tot het vastleggen van gebeurtenissen in zijn woonplaats Leiderdorp waar hij ook foto’s leverde voor het Leiderdorps Weekblad. Twee weken geleden kregen Johan en zijn partner Jolanda te horen dat hij ziek was. Afgelopen week werd hij overgebracht naar Hospice de Mare in Oegstgeest, waar hij vanmorgen is overleden.

Vanaf deze plek wens ik namens heel Sleutelstad zijn partner Jolanda en andere vrienden, familieleden en bekenden veel sterkte toe met het dragen van dit verlies.

Leiderdorp


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×