(Archieffoto: Emile van Aelst).

Triathlon Leiderdorp gaat door: maar zonder publiek

De datum was al bekend, maar hoe de triathlon georganiseerd kon worden was nog de grote vraag. Besloten is om de Triathlon Leiderdorp op 22 augustus door te laten gaan, maar zonder publiek en met geteste of gevaccineerde sporters.  Dat is de organisatie samen met de gemeente overeengekomen. Alleen een verzwaring van de coronamaatregelen door de overheid kan nog een streep door het evenement zetten.

Alle deelnemers moeten zich laten testen of een bewijs van vaccinatie overleggen. Het terrein met de start en finish aan de Baanderij wordt volledig afgezet met hekken met doeken die het zicht op het gebied afschermt. Op het wedstrijdterrein moeten deelnemers en vrijwilligers voldoende afstand houden. “Dat is weer anders als de sporters met elkaar zijn,” aldus Fakkeldij.

Op het wedstrijdparcours worden toeschouwers door vrijwilligers van de Triathlon Leiderdorp opgeroepen om vooral afstand te bewaren. “Meer kunnen we daar als organisatie niet doen,” zegt Jeroen Fakkeldij van de organisatie. “De gemeente kan drukke menigtes langs het parcours wegsturen. De wedstrijd ondervindt daar geen hinder van.” De organisatie heeft aan de sporters gevraagd zo min mogelijk eigen supporters mee te nemen.

Programma
Op 22 augustus vinden de wedstrijden over verschillende afstanden plaats. Het gaat om de 1/3 triathlon (1300m zwemmen, 60km fietsen en 15km lopen). Later op de dag start de standaard afstand (1500m – 40km – 10km) gevolgd door de korte sprint (750m – 20km – 10km). Alle wedstrijden starten zoals gebruikelijk op de Zijldijk bij de Baanderij in Leiderdorp, maar dit jaar dus zonder publiek.

Inschrijven voor de triathlon kan via NTBInschrijvingen. Meer informatie is binnenkort ook te vinden op triathlonleiderdorp.

Leiderdorp Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×