Hooglandse Kerk. (Foto: Robbert Beurse).

Orgelpromenade in Hooglandse Kerk met Sander van den Houten

Sander van den Houten speelt op zaterdag 31 juli op het historische De Swart Van Hagerbeer orgel in de Hooglandse Kerk in Leiden. Het concert maakt onderdeel uit van de Orgelpromenade die in de zomermaanden in de kerk worden georganiseerd. Van den Houten speelt muziek van Bach, Bruhns, Böhm en Buxtehude.

Van den Houten (1987) is sinds april 2017 organist van de Evangelisch Lutherse Kerk in Den Haag en daarmee vaste bespeler van het beroemde Bätz-orgel uit 1762. Tevens is hij titulair-organist van de Burgwalkerk en de Broederkerk te Kampen en tweede organist van de Bovenkerk aldaar.

Concoursen
Op zijn achtste jaar begon Van den Houten met piano- en orgelstudie in Middelharnis (Z-H). Hij deed mee aan concoursen en won prijzen op het jeugdsolistenconcours in Melissant (3e prijs), het ensembleconcours in Oude Tonge (2e prijs) en het Buxtehudeconcours te Zierikzee (1e prijs). In 2013 slaagde hij cum laude voor zijn masterdiploma orgel aan het ArtEZ-conservatorium van Zwolle.

Het concert is van 13.30 uur tot 14.15 uur. Kaarten kosten 5 euro. Vooraf reserveren is niet nodig.

Cultuur Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×