Provincie investeert miljoen in versterking en digitalisering MKB

De provincie heeft een miljoen beschikbaar gesteld voor zes projecten die het midden- en kleinbedrijf in de provincie versterken. Een deel daarvan gaat naar de MKB-Deal Economie 071. Dit is een samenwerking tussen de gemeenten in de Leidse regio en Katwijk en beoogt de digitalisering in het mkb aan te jagen.

Ook de ondernemersvereniging VNO-NCW Rijnland, Ondernemend Leiden en de Koepel Leidse Regio zijn bij het project aangesloten.

De mkb-sector is de kurk van de Zuid-Hollandse en Nederlandse economie. Alle middelgrote en kleine bedrijven bij elkaar vormen de grootste werkgever van Nederland. Maar omdat veel mkb’ers vaak geen groot kantoor vol ondersteunend personeel hebben is digitalisering en digitale veiligheid, verduurzamen en nieuw talent vinden, soms een ingewikkelde opgave binnen deze sector.

De provincie wil hier bij helpen met MKB-deals. Doel van deze deals is om Zuid-Hollandse mkb’ers te ondersteunen bij concrete vraagstukken. Gedeputeerde Willy de Zoete: “Met de MKB-Deals willen wij als provincie werken aan een robuust en toekomstbestendig ondernemersklimaat om mkb’ers te ondersteunen.”

De komende periode gaan de initiatieven van start. Ze projecten hebben een looptijd variƫrend van 1 tot 3 jaar. In het najaar gaat gedeputeerde De Zoete op werkbezoek bij de verschillende initiatieven.

Economie Leiden Leiderdorp Oegstgeest Regio Voorschoten Zoeterwoude


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×