De wandelmarathon in 2018. (Foto: Chris de Waard).

Wandeleditie Leiden Marathon gaat toch niet door

Een combinatie van de nog steeds heersende onzekerheid over de coronamaatregelen in september en het, mede daardoor, lage aantal inschrijvers, heeft ervoor gezorgd dat de wandelmarathon die voor 18 september gepland stond, niet doorgaat. Voorzitter Tjeerd Scheffer van de marathon-organisatie baalt er vreselijk van, maar ziet onder de gegeven omstandigheden geen andere mogelijkheid.

De eerstvolgende wandeleditie wordt nu gehouden op zaterdag 14 mei 2022. Inschrijvers kunnen ervoor kiezen om hun startbewijs door te schuiven naar 2022, ook kunnen ze hun inschrijfgeld terugvragen.

De hardloopeditie op 10 oktober staat vooralsnog wel gewoon op het programma. “Daar richten we ons nu dan ook volledig op”, schrijft Scheffer in een mail aan de vrijwilligers. “Het zal toch ooit wel eens afgelopen zijn met die pandemie.”

Leiden Leiderdorp Oegstgeest Regio Sport Voorschoten Zoeterwoude


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×