Het eerste bestuur van de lokale afdeling van BIJ1. (Foto: PR).

BIJ1 doet niet mee aan Leidse gemeenteraadsverkiezingen

De Leidse afdeling van politieke partij BIJ1 doet niet mee aan de gemeenteraadsverkiezingen. 16 maart 2022 komt nog net iets te vroeg voor de nieuwe beweging, die in Leiden zelfs pas sinds kort een eigen bestuur heeft. “De komende jaren zullen wij ons focussen op activisme en de groei van de afdeling”, laat de partij weten.

Het bestuur van de Leidse afdeling bestaat sinds 20 juni uit Naomi Buurman, Tessi Marks, Michael Vanblarcum, Andy Kleinmoedig en Bo Salomons. Zij willen zich nu eerst richten op het ‘laten horen van het geluid van BIJ1 in Leiden’. “De stap naar de gemeenteraad komt nog net iets te vroeg.” De komende tijd gaat de partij van oprichter Sylvana Simons op zoek naar nieuwe leden in de stad.

Het aantal partijen dat volgend jaar in ieder geval meedoet aan de gemeenteraadsverkiezingen staat vooralsnog op elf. Naast de tien partijen die op dit moment al in de gemeenteraad zitten, gaat het om nieuwkomer Studenten voor Leiden. Ook voor Leiden Participeert, dat sinds de afsplitsing van Partij Sleutelstad al wel met een zetel in de gemeenteraad zit, worden het de eerste verkiezingen. Nieuw partijen kunnen zich nog tot 31 januari 2022 aanmelden om mee te doen.

In andere gemeentes waagt BIJ1 wel een poging om toe te treden tot de raad. Naast Amsterdam, waar de partij al in de gemeenteraad is vertegenwoordigd, gaat het om Haarlem, Rotterdam, Utrecht, Almere, Delft, Arnhem en Nijmegen.

Leiden Politiek Gemeenteraadsverkiezingen 2022


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×