(Archieffoto: Emile van Aelst).

Straatmuzikantenfestival Gouden Pet gaat niet door

De organisatie van de Gouden Pet heeft besloten om dit jaar geen festival te organiseren. Eerder werd het straatmuzikantenconcours vanwege coronamaatregelen al verplaatst van juni naar augustus, maar ook dan gelden er nog teveel maatregelen. De gehoopte versoepelingen blijven uit.

“Wij kunnen de geldende coronamaatregelen maar deels waarborgen”, laat de organisatie weten. “We hebben in overleg met de gemeente besloten om de editie op 8 augustus niet door te laten gaan.” Een alternatieve datum komt er dit jaar ook niet meer. “Natuurlijk gaan we er vanuit dat we volgend jaar een geweldige editie van de Gouden Pet neer kunnen zetten! Dat kunnen we alleen samen met onze deelnemers en bezoekers. Dus tot 2022!”

Het festival vindt normaal gesproken plaats tijdens de Lakenfeesten en biedt de straat als podium voor muzikanten die zich aan een groot publiek willen laten horen. De deelnemers spelen een aantal keer op verschillende plekken in de stad. Elke muziekstijl of genre is welkom en de optredens worden door een jury beoordeeld op muzikaliteit, originaliteit van muziek en de presentatie.

Cultuur Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×