Wethouder Paul de Bruijn overhandigt horecabonnen aan Marcel van Teijlingen van restaurant De Knip. (Foto: Gemeente Voorschoten).

Voorschotenaren krijgen horeca-traktatie van 25 euro

Door de coronapandemie kunnen horecagelegenheden wel wat steun gebruiken. De Voorschotense wethouder Paul de Bruijn (Economische Zaken) helpt de horecasector door kortingsbonnen uit te delen. De deelnemende zaken kunnen zo 25 euro korting bieden aan hun gasten. De gemeente vergoedt dit bedrag uiteindelijk aan de ondernemers.

De ‘Voortreffelijk Voorschoten Voordeel-horecabon’ geeft 25 euro korting op de totale besteding tussen 16 oktober en 30 november. Zo kunnen de Voorschotenaren goedkoper een hapje eten. De Bruijn hoopt op deze manier het bezoek aan de horeca weer te stimuleren. “We willen dat de horeca snel herstelt van de crisis en weer wat vet op de botten kweekt. Op deze manier steken we de lokale ondernemers een hart onder de riem.” Mensen kunnen de kortingsbon ontvangen tijdens een bezoek aan de Voorschotense horeca. De ondernemers mogen zelf beslissen of er extra voorwaarden verbonden zijn aan het inwisselen van de bon.

Perspectief
Marcel van Teijlingen is te spreken over het initiatief. De eigenaar van restaurant De Knip is blij met de steun van de gemeente: “Het is fijn dat we gehoor krijgen. Het is goed dat de gemeente met de lokale horeca in gesprek is gegaan. Al is het een druppel op een gloeiende plaat, het geeft de burger moed. Juist in de rustigere periode in de herfst zien wij graag meer bezoeken. Wij zijn ervan overtuigd dat deze actie daartoe zal bijdragen.”

De deelnemende bedrijven zijn Theehuis Jansland, Café Barrelzz, De Knip, Het Wapen van Voorschoten, New Hong Kong City, Va Bene, Nayolie, Hudson, Shalom, La Casita, De Mazzel en Bij 57. De Bruijn moedigt de Voorschotenaren dan ook aan om langs te gaan: “Naast een gevarieerd en voortreffelijk aanbod kunt u nu de Voortreffelijk Voorschoten Voordeel-horecabon treffen. Wij rekenen erop dat u onze ondernemers wilt steunen met een culinair bezoekje.” Meer informatie is te vinden op de website.

 

Economie Voorschoten


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×