(Foto's: Chris de Waard, video: Chris de Waard / Robbert Beurse).

Leegstaande school tijdelijke plek voor kinderen in Zeeheldenbuurt

Activiteitenteam ‘De Zeeheldjes’ en de bewonerscommissie hebben bij het oude schoolgebouw ‘De Dolfijn’ vandaag een groot zomerfeest georganiseerd voor de kinderen uit de Zeeheldenbuurt. Alle kinderen uit de wijk waren persoonlijk uitgenodigd voor het feest. “We hebben 80 uitnodigingen verstuurd en er zijn wel 55 kinderen gekomen”, zegt voorzitter Pieter Dool van de bewonerscommissie enthousiast.

Na een speech waarin organisatoren Jo Verhoeven en Patricia Hoogkamer de kinderen verwelkomden, werd het feest geopend en doken de kinderen massaal op de springkussens en suikerspinnen. Ook K&G was aanwezig met een kraam met muziekinstrumenten die vol overgave door de kinderen werden bespeeld.

‘De Dolfijn’ is een tijdelijke locatie voor het activiteitenteam van de buurt. Het gebouw dat na de zomer moet plaatsmaken voor nieuwbouw is door de Ruilwinkel in Leiderdorp voorzien van spellen en speelgoed. Na de zomerperiode hoopt de commissie een andere locatie aangewezen te krijgen om hun activiteiten voor de kinderen in de buurt voort te kunnen zetten.

 

Leiden Maatschappij


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×