Tokio071: Hockeyers treffen zware tegenstander in kwartfinale

Het Nederlands hockeyteam met daarin de Leiderdorpse Jorrit Croon heeft vanmiddag met 3-1 van Duitsland verloren. Daarmee eindigen de Nederlanders op de vierde plek in de poule en is zondag het sterke Australië de tegenstander in de kwartfinale.

Lees alle artikelen terug in het ‘Toki071’ dossier van Sleutelstad

Oranje speelt een moeizaam Olympisch toernooi en kon dus ook in de vijfde en laatste wedstrijd van de poulefase niet overtuigen. Zowel Nederland als Duitsland waren al zeker van een ticket in de kwartfinale, maar de tegenstander moest nog blijken uit de laatste poulewedstrijd. Daardoor werd deze wedstrijd van te voren ook wel aangemerkt als ‘de belangrijkste wedstrijd voor Oranje tot nu toe’.

Tegen Duitsland creëerde Nederland weinig kansen en keek op een gegeven moment zelfs tegen een 3-0 achterstand aan. In de slotfase werd het nog 3-1 door een doelpunt van Jeroen Hertzberger. In de laatste minuten van de wedstrijd kreeg Nederland nog een strafcorner, maar de tip-in van Jorrit Croon werd naast getikt door de Duitse doelman.

De kwartfinale tegen Australië wordt zondag om 05.00 uur gespeeld.

 

Leiderdorp Sport Tokio071


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×