(Foto: Willemijn Schouten).

Vrijplaats Leiden heropent met vernieuwd eetcafé

Vrijplaats Leiden gaat weer open. Tijdens de coronaperiode is er flink verbouwd en daardoor kan er een geheel nieuw eetcafé worden gepresenteerd. Morgen openen om 17.00 uur de deuren van het eetcafé, dat zich tegenwoordig in het midden aan de voorzijde van het pand bevindt.

Gedurende de hele zomervakantie is er als vanouds elke zaterdag eetcafé. Na de zomervakantie hoopt de Vrijplaats weer open te kunnen met voorstellingen in het theater, optredens in de zaal en de Weggeefwinkel.

De Vrijplaats in Leiden in het voormalige ketelhuis en energiecentrale Tieleman & Dros is een plek waar mensen elkaar kunnen ontmoeten en een podium biedt voor theater en muziek. Door de coronacrisis konden deze activiteiten niet meer doorgaan. In plaats van ingewikkelde, tijdelijke maatregelen om met name het (eet)café en de Weggeefwinkel gereed te maken voor de anderhalvemeter vrijplaats werd besloten om energie te steken in de bouw van de nieuwe ontmoetingsruimte, het theater en de Weggeefwinkel.

De verbouwing werd onder andere bekostigd door een crowdfunding door een vrijwilliger. In 16 uur tijd werd vanaf Oegstgeest via verschillende vrijplaatsen in het land 134 kilometer gelopen tot de grens van Duitsland. Dankzij deze actie waarbij in totaal 4200 euro is opgehaald, is het gelukt om samen met de steun van verschillende fondsen de renovatie af te ronden.

 

Cultuur Leiden Maatschappij


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×