(Foto's: Chris de Waard).

Splinternieuwe bankjes Van der Werfpark nu al beklad

Wandelaars en mensen die hun hond uitlaten in het pas zeer recent heropende Van der Werfpark hebben er geen goed woord voor over. Vandalen hebben meerdere gloednieuwe bankjes die onlangs bij de herinrichting van het park zijn neergezet alweer onder geklad met teksten als ‘Taser’ en ‘Monkeys on Mushrooms’. Ook de nieuwe afvalbakken moesten het ontgelden.

“Wat word ik hier toch droevig van”, meldt Esther via buurtapp Nextdoor. “Wat een hufters. Waarom doen ze dat niet thuis”, vraagt Wouter zich af. Ook enkele dames die vanmorgen door het park wandelen met hun honden vinden het zonde dat de nieuwe bankjes er binnen de kortste keren alweer zo uitzien.

Het gaat vooral om de bankjes die rond het standbeeld van burgemeester Van der Werf staan. Dat is ’s avonds een geliefde hangplek voor groepen jongeren.

Handtekening
De gemeente laat weten binnen 48 uur op een graffitimelding te reageren. In dit geval gaat er nu iemand van de gemeente beoordelen wat schade is en hoe deze hersteld kan worden. Of er ook werk gemaakt wordt van de opsporing van de dader of daders kon een woordvoerder vandaag nog niet zeggen. “Wel doen we aangifte of een melding bij de politie als er echt sprake is van buitenproportionele schade.”

Aan de hand van de zogenaamde ’tag’ zou de dader achterhaald kunnen worden. Zo’n tag is een soort handtekening en die is in sommige gevallen wel te herleiden tot een persoon. In dat geval zou ook de schade verhaald kunnen worden.

Leiden Maatschappij


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×