Café-eigenaar en schrijver van het boek Lambert Vos overhandigt het boek aan zijn gasten. (Foto's: Emile van Aelst).

Biercafé Lemmy's viert 25e verjaardag met een boek

De eigenaar van het Leidse biercafé Lemmy’s liep al een tijdje met het idee rond, maar lang ontbrak het hem nog aan de tijd om een boek te schrijven. Maar toen de coronacrisis uitbrak was er opeens ruim voldoende tijd en schreef Lambert Vos alle herinneringen van zijn jubilerende biercafé op. Een feestelijke presentatie kon vervolgens niet ontbreken.

Op zijn eigen terras in de Morsstraat verzamelden vaste gasten, brouwers en sponsors zich afgelopen donderdagavond om de eerste exemplaren in ontvangst te nemen. In het boek staan verhalen van medewerkers en vaste klanten. Ook is er een apart hoofdstuk voor bekenden die sinds de opening van het café in 1996 overleden zijn.

Tijdens de presentatie gaf het boek in ieder geval direct voldoende aanleiding voor gesprekken over de geschiedenis van Lemmy’s en en het Leidse kroegenleven. Wie het boek wil hebben kan terecht bij het café.

Economie Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×