(Video: Robbert Beurse / foto's: Emile van Aelst).

Vrijwilliger Jan Oomen krijgt Cornelis Joppenszprijs: 'Zonder Jan geen Jeugddorp'

Jan Oomen werd maandag bij de start van het Jeugdorp verrast door locoburgemeester Ashley North met een Cornelis Joppenszbeeldje. Oomen is al vijfentwintig jaar vrijwilliger bij Jeugddorp Leiden. Hij is een drijvende kracht achter de organisatie van het Jeugddorp.

“De andere vrijwilligers doen het hetzelfde als ik doe”, aldus een bescheiden Oomen. “Ik sta alleen wat vroeger op!” Het beeldje is bedoeld voor Leidenaren die veel voor andere Leidenaren betekenen. Naast het beeldje kreeg Oomen ook een fotocollage van de jeugdcommissie van het Jeugddorp met hoogtepunten van de afgelopen vijfentwintig jaar.

Het was een complete verrassing voor hem: “We hebben heel veel trucjes uitgehaald en een geheime appgroep aangemaakt”, lacht Femke Mens, voorzitter van Jeugddorp Leiden.¬† “We hebben het heel smerig achter zijn rug om gedaan.”

Al jaren komt Oomen ’s ochtends vroeg aangereden op het terrein van Jeugddorp Leiden. Altijd op de brommer. Hij zet alles klaar en zorgt voor een kopje koffie of thee. Oomen gaat pas terug naar huis als alles keurig netjes is opgeruimd, terwijl anderen vaak al thuis op de bank zitten.

Leiden Maatschappij Regio


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×