Rik Kamps, voorzitter van de 3 October Vereeniging.

3 October Vereeniging schuift besluit over komende viering voor zich uit

“Helaas niet!” Zegt Rik Kamps op de vraag of al duidelijk is welke onderdelen van Leidens Ontzet begin oktober doorgang kunnen vinden en welke niet. De voorzitter van de 3 October Vereeniging was begin mei, kort na de jaarlijkse ledenvergadering van de vereniging nog positief. “We zetten vol in op een normale viering”, zei hij toen.

Ook de Leidse burgemeester Lenferink zei dit voorjaar er vanuit te gaan dat Leidens Ontzet gewoon gevierd zou kunnen worden. Inclusief kermis, optocht en taptoe. Inmiddels zijn de betrokkenen een stuk minder zeker van hun zaak. “Wij hebben 1 september nu als datum waarop we gaan zien hoe de vlag er voor staat en waarop we hopelijk beslissingen kunnen nemen.”

Van geen enkel onderdeel van de viering kan Kamps nu al met zekerheid zeggen of het kan doorgaan of zeker wordt geschrapt.

Cultuur Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×