(Video: Robbert Beurse).

Enige dubbeldekkerhostel ter wereld staat op punt van vertrekken

De dubbeldekkerbus die Jolisa, Saskia, Eileen en Lisa eigenhandig ombouwden tot rijdend hostel is bijna klaar. De vier Leidse twintigers hebben maanden gewerkt aan het ombouwen van het voertuig dat zij ‘La Karavana’ hebben gedoopt. Over zes weken vertrekken ze met hun eerste gasten op avontuur door Nederland.

De omgebouwde Engelse stadsbus is het enige dubbeldekkerhostel ter wereld. “Er zijn een paar gewone stadsbussen waar je in kunt overnachten, maar wij zijn de enige die dit met een dubbeldekkerbus doen”, vertelt initiatiefneemster Saskia van Leeuwen.

Zat
De jonge vrouwen hebben na maanden klussen nog geen genoeg van het project. “We zijn het nooit zat geweest. Maar eigenlijk is dit wel het leukste onderdeel van het klussen”, zegt Saskia van Leeuwen over de huidige klusfase. Momenteel houden de tweelingzussen Jolisa en Saskia en hun vriendinnen zich vooral bezig met het kiezen van kleuren, kussens en bekleding. “En dan zijn we klaar om te vertrekken.”

Nederland
De eerste reis met de unieke hostel zal noodgedwongen in Nederland blijven. “Vanwege corona durven we het niet aan om plannen buiten ons land te maken. Maar dat geeft niet, want er is in Nederland ook echt super veel te beleven”, vertelt Saskia van Leeuwen.

Rijbewijs
Op iedere reis worden de gasten gereden en begeleid door minimaal twee van de eigenaren van La Karavana. Om met de bus te mogen rijden moesten de vrouwen hun groot rijbewijs halen. “Dat was niet moeilijk hoor. De bus is alleen een stuk hoger en langer dan een gewone auto”, grapt Jolisa van Leeuwen.

In september vertrek La Karavana op reis door Nederland. “Wie meereist mag een all-inclusive outdoor experience verwachten”, belooft Saskia van Leeuwen.

Advertentie

Leiden Maatschappij Onderwijs


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×