Vergulden Turk in Lego nagebouwd.

Stad in Steentjes strijkt neer in Catharinasteeg

De bouw- en expositieruimte van Stad in Steentjes, de Leidse lego-bouwwedstrijd, komt in de Leidse Catharinasteeg, in het deel waar restaurant Moscow at Sea zat en dat velen in Leiden nog zullen kennen als het LVC.

In de Catharinasteeg vindt tijdens het Open Monumentenweekend op 11 en 12 september de feestelijk aftrap van Stad in Steentjes plaats. Bezoekers kunnen hier de bouwwerken van deelnemers bekijken, net als de foto’s van de inzendingen.

Bouwdagen
“We zijn blij dat we onze eigen pop-up evenementen-locatie hebben, waar we Leiden in Lego kunnen nabouwen en tentoonstellen. De eigenaar van de Catharinasteeg was ook enthousiast om mee te werken. Het is een centraal gelegen monumentaal pand, wat goed past bij het thema”, zegt Jan-Jaap de Haan namens de organiserende partijen.  De Haan hoopt dat deze bouw- en expositieruimte nog meer grote en kleine fans stimuleert om mee te bouwen, thuis, met school of met vrienden. “En dus ook bij ons op locatie in de Catharinasteeg.”

Op de bouwdagen kunnen kinderen hier hun eigen bouwwerk maken. Op 24 oktober is in de Catharinasteeg ook de finale van Stad in Steentjes. Dan maakt de jury, met daarin Lego Masters Bibi, Thomas en Roy, bekend welke bouwwerken de eerste editie van dit Leidse Lego-evenement hebben gewonnen.

De organisatie van Stad in Steentjes zoekt ook nog naar vrijwilligers die een steentje kunnen bijdragen aan de bouwdagen. Voor meer informatie, zie: www.stadinsteentjes.nl

Advertentie

Cultuur Leiden Maatschappij


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×