Rob van Dullemen
V&D-gebouw wordt tijdelijk sneltestlocatie. (Archieffoto Rob van Dullemen).

Verplichte corona-test voor deelnemers EL CID

Deelnemers aan de EL CID-week moeten een negatieve coronatest kunnen overleggen of volledig gevaccineerd zijn om deel te mogen nemen aan de introductieweek van hogeschool en universiteit. Om de deelnemers ter wille te zijn, opent de GGD speciaal hiervoor een sneltestlocatie in het voormalige V&D-gebouw in het Leidse centrum.

De GGD kan op deze testlocatie zes dagen lang 2.500 antigeen sneltesten per dag afnemen. Binnen twee uur ontvangen de studenten de uitslag in de CoronaCheckApp. Het testen gebeurt op de eerste verdieping van het voormalige V&D- gebouw. De ingang is in de Maarsmansteeg.

Donderdag 12 augustus gaat de EL CID van start met twee digitale ontmoetingsdagen. In de week erop, van 16 tot en met 21 augustus hebben fysieke ontmoetingsdagen plaats. De deelnemers zijn over twee periodes van elk drie dagen verspreid. Grootschalige feesten en bijeenkomsten staan ook dit jaar niet op het programma.

Vaccinatie
Afgelopen weken zijn studenten en eerstejaars aangeschreven om zich zo snel mogelijk te laten vaccineren zodat ze in ieder geval beschermd zijn met één prik voordat de EL CID begint. En mogelijk kunnen ze dan ook nog voor het begin van het collegejaar een tweede prik hebben gehad. Jongeren konden hiervoor zonder afspraak naar de vaccinatielocatie aan de Haagse Schouwweg gaan. Ongeveer vijftig studenten maakten gebruik van deze mogelijkheid. De GGD tekent daarbij aan dat al veel studenten gevaccineerd zijn of hun afspraken hebben staan voor vaccinatie.

Vrije inloop
De vrije inloop bij vaccinatielocaties geldt ondertussen voor iedereen in Hollands Midden. Voor de eerste prik kan iedereen zonder afspraak binnenlopen bij de vaccinatielocatie aan de Haagse Schouwweg. De tweede prik gaat wel op afspraak omdat die na vier weken gezet moet worden.

De vrije inloop is mogelijk aangezien het niet druk meer is op de vaccinatielocaties, omdat ondertussen heel veel mensen zijn gevaccineerd. Om de groep te bereiken die de weg naar de vaccinatielocaties niet vindt, trekt de GGD met prikbussen de regio in. De GGD kiest daarvoor plekken uit waar relatief weinig mensen gevaccineerd zijn. Dat zijn Katwijk en Lisse. In Katwijk blijft het percentage gevaccineerden achter op het landelijk gemiddelde. In de bollenstreek bedient de GGD met de prikbus de vele seizoenwerkers.

Advertentie

Leiden Maatschappij Regio EL CID 2021


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×