(Foto: IJsbrand Terpstra).

Sumatrastraat vanaf maandag afgesloten

Vanaf maandag 16 augustus is de Sumatrastraat in de Leidse wijk De Kooi afgesloten voor doorgaand verkeer. De afsluiting duurt tot zondag 29 augustus. Het deel van de straat tussen de Lage Rijndijk en de Surinamestraat wordt onder andere opnieuw geasfalteerd.

Het verkeer wordt omgeleid via de Zijldijk in de gemeente Leiderdorp en via de Lage Rijndijk. Er worden verkeersregelaars ingezet. Woningen in de Sumatrastraat blijven bereikbaar. En zwembad De Zijl blijft via de kant van de Willem de Zwijgerlaan aan te rijden.

De Sumatrastraat is volgens de gemeente aan onderhoud toe. Niet alleen is er een nieuwe asfaltlaag nodig. Ook worden de oversteekplaatsen verbreed, de bushaltes verbeterd en er wordt een tweezijdig fietspad aangelegd bij het Mare College. De straat krijgt ook nieuwe bomen. In de grond wordt daar al een en ander voor voorbereid maar de bomen zelf worden pas geplant in het plantseizoen tussen november en februari.

Op sommige plekken kan tijdelijk niet geparkeerd worden. De plekken waar het om gaat worden voorzien van gele informatieborden. Bewoners krijgen een brief met de exacte planning van de asfalteringswerkzaamheden andere aanpassingen.

Advertentie

Leiden Leiderdorp


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×