De verdachte bedreigde zijn buren met een nepvuurwapen. (Foto: Regio15).

Nachtelijke arrestatie na bedreigen buren met nepvuurwapen

De man die vannacht van zijn bed is gelicht door een arrestatieteam van de Leidse politie bleek geen echt vuurwapen in huis te hebben maar een nepwapen. De politie werd gebeld toen de man gisteren rond half tien ’s avonds een vuurwapen op de deur van zijn buren richtte. Hij bedreigde hen na een ruzie.

Het arrestatieteam kwam wat later op de avond in actie en viel de woning aan de Leidse Zaanstraat binnen. Met luide knallen en lichteffecten werd de woning binnengevallen. Het toepassen van deze overdonderende tactiek is bedoeld om een verdachte te desoriënteren.

De operatie zorgde voor een hoop reuring in de wijk. De Zaanstraat was afgesloten en stond vol met politiemensen en wagens. Buurtgenoten werden wakker van de harde knallen. Alleen de 29-jarige verdachte leek door alles heen te slapen. Hij werd door het arrestatieteam van zijn bed gelicht en aangehouden. In de woonkamer trof de politie het vuurwapen aan. Uit onderzoek bleek het dus om een nepvuurwapen te gaan. De verdachte zit nog vast.

Advertentie

112 Sleutelstad Leiden Maatschappij Arrestatieteam in Zaanstraat


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×