Van de twee zwarte dozen blijft er een nog paar weken warm. (Foto: Duwo).

DUWO laat deel bewoners 'zwarte dozen' in de kou staan

Studentenhuisvester DUWO slaagt er ondanks eerdere beloftes toch niet in om de airco’s in zwarte studentenflats aan het Hildebrandpad deze maand op te leveren. Eind deze week wordt de aanleg van de nieuwe koeling in het warmste gebouw van het Leidse studentencomplex weliswaar afgerond, maar in het tweede gebouw laten de airco-installaties nog op zich wachten.

“De koeling van dat tweede gebouw is helaas later klaar dan gepland doordat benodigde materialen niet op tijd kunnen worden aangeleverd”, zo laat DUWO weten. De studentenhuisvester gaat er nu vanuit dat de werkzaamheden in het tweede gebouw op 3 september kunnen worden afgerond.

In mei van dit jaar werd, na aanhoudende klachten van bewoners, de nodige media-aandacht en herhaalde aandacht in de Leidse gemeenteraad, begonnen met de aanleg van het koelsysteem in het complex met 504 studentenstudio’s. Het tien jaar geleden gebouwde Hildebrandpad had in de hete zomers van afgelopen jaren te maken met ernstige warmteoverlast.  Andere, goedkopere oplossingen bleken niet afdoende te helpen. Eerder kregen de bewoners bijvoorbeeld plafondventilators en werd folie op de ramen aangebracht.

Leveringsproblemen
De aanleg van het koelsysteem zou vrijdag 13 augustus zijn afgerond, maar voor het gebouw met de oneven huisnummers lukt dat niet, omdat de installateur kampt met  leveringsproblemen van leidingmaterialen. Volgens DUWO zijn de benodigde materialen wel op tijd besteld, maar komen ze vooralsnog niet binnen. De bouwwereld kampt door de coronacrisis met leveringsproblemen van veel bouwmaterialen.

Advertentie

Leiden Maatschappij


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×