(Foto's: Chris de Waard).

Gemeente gaat hoge stoepranden kruising Nieuwe Rijn verlagen

Bij de herinrichting van de Hooigracht zijn de op- en afritten op de kruising met de Nieuwe Rijn niet goed aangelegd. Vooral bromfietsers, fietsers en scootmobielen hebben last van het te grote hoogteverschil. Oversteken is daardoor een hele uitdaging.

Direct na de bouwvakvakantie laat de gemeente de kruising daarom aanpassen. Die werkzaamheden worden uitgevoerd tussen maandag 23 augustus en vrijdag 3 september. Daarbij worden de banden verlaagd. Eerst aan de kant van het winkelgedeelte van de Nieuwe Rijn en de week erna aan de overkant.

Tijdens de werkzaamheden is de kruising deels afgesloten en wordt het autoverkeer in de omliggende straten met borden omgeleid. Fietsers en voetgangers kunnen wel gebruik blijven maken van de kruising. De gemeente zet een verkeersregelaar neer om het verkeer in goede banen te leiden.

 

Advertentie

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×