Zo ziet duizend liter lego eruit. (Foto's: Chris de Waard).

Duizend liter Lego aangekomen in Leiden

Het Leidse lego-project ‘Stad in Steentjes’ krijgt steeds meer vorm. Vanmorgen kwam een lading van ruim duizend liter lego aan in Leiden. Dat is netto een kubieke meter, maar bij lego werkt dat toch niet zo.

In totaal droegen de vrijwilligers van de Historische Vereniging Oud Leiden, die de organisatie van het bijzondere bouwproject op zich heeft genomen, zestig kratten met legosteentjes naar binnen bij het Leidse Volkshuis van waaruit ze worden gedistribueerd. De komende dagen om te beginnen bij drie Leidse BSO’s: Boter Kaas en Overblijf en twee vestigingen van Smallsteps.

Tijdens de Open Monumentendagen op 11 en 12 september wordt het eerste grote lego-evenement in Leiden georganiseerd. Dan kan iedereen zijn of haar bouwkunsten  vertonen tijdens de Leidse Legomasters in het voormalige LVC-pand aan de Breestraat. Een aantal finalisten van Lego Masters is daar ook bij aanwezig. “Ze maken er een reünie van”, lacht Martin Hooymans van Stad in Steentjes. Hij is ook de speaker bij de wedstrijden van ZZ Leiden Basketball en heeft dan ook een toepasselijke oproep aan de bouwers: “Bouw de Vijf Meihal in Lego met  een basketbalveld in het midden waarop ZZ Leiden een finale wedstrijd speelt tegen Den Bosch.”

Dit najaar worden er meerdere bouwdagen gehouden en op 23 en 24 oktober is dan de finale van Leiden, Stad in Steentjes.

 

Advertentie

Leiden Stad in Steentjes


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×