Leidenaar bouwt 11 Leidse gebouwen met Lego-steentjes: 'Ik hou van architectuur'

Het is grootste bouwevenement dat Leiden ooit kende: de lego-bouwwedstrijd Stad in Steentjes. En komend weekend, tijdens de Open Monumentendagen, zijn veel van die Leidse Lego-bouwwerken al te zien in de Catharinasteeg waar ze dan worden tentoongesteld.

Job de Reus uit Leiden is van de deelnemers van Stad in Steentjes. Hij had al 10 typisch Leidse gebouwen gemaakt, maar speciaal voor de bouwwedstrijd is hij al een tijdje bezig met een replica van de Stadsgehoorzaal.

Job heeft net als veel jongens als kind met Lego gespeeld, en pakte het een paar jaar geleden weer op. “Toen ontdekte ik dat je in plaats van kant-en-klare modellen ook losse steentjes kon kopen, en toen ben ik weer begonnen.”

Zijn eerste Lego-project was een replica van zijn oude Leidse studentenhuis. “Ik vind Lego leuk, maar is ook de architectuur waar ik altijd zeer ge├»nteresseerd in ben geweest. Ik bouw ook nooit auto’s of raketten, maar eigenlijk altijd gebouwen en dat vind ik heel erg gaaf.”

Lego te zien voor publiek
Wie de bekende historische Leidse gebouwen van Lego wil zien kan vanaf het weekend van 11 en 12 september terecht in de Catharinasteeg (hoek Breestraat, voorheen bekend als LVC en Bree66). Daar zal de stad in steentjes de komende weken ook nog te zien zijn. De prijsuitreiking voor de bouwwedstrijd is op zondag 24 oktober.

Leiden Maatschappij Regio Stad in Steentjes


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×