(Video: Robbert Beurse).

Deelnemers begonnen met Stad in Steentjes bouwen

Kinderen van BSO de Pollewop zijn begonnen aan de lego-bouwwedstrijd Stad in Steentjes. De kinderen bouwen een gebouw uit Leiden na met Lego en dat kunstwerk komt uiteindelijk in de expositieruimte van het evenement te staan.

In de expositieruimte in het oude pand van LVC aan de Catharinasteeg kunnen mensen dit en andere bouwwerken bewonderen. Uiteindelijk worden ze beoordeeld door een jury bestaande uit verschillende deelnemers van het programma Lego-masters.

Hier vindt tijdens het Open Monumentenweekend op 11 en 12 september ook de feestelijk aftrap van Stad in Steentjes plaats. Op zaterdag 11 september wordt Stad in Steentjes geopend om 13 uur.

Stad in Steentjes heeft in iedere leeftijdscategorie twee prijzen te verdelen. Eén voor het bouwwerk zelf en één voor de beste foto van het bouwwerk. De prijzen worden aan het eind van oktober aan de winnaars uitgereikt. Tot die tijd is alles voor bezoekers te bewonderen.

Aanmelden voor de wedstrijd kan nog steeds via de website van Historische Vereniging Oud Leiden.

Cultuur Leiden Maatschappij Stad in Steentjes


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×