Afbeelding ter illustratie (Pixabay / Photo Mix).

Bierbrouwer De 12 Stuyvers vestigt zich in Leiden en wij weten waar!

Martijn de Zeeuw opent binnenkort een nieuwe bierbrouwerij in Leiden. De Zeeuw maakt op dit moment nog gebruik van de ketels van bevriende brouwers, maar met de vergunning in Leiden krijgt De 12 Stuyvers zijn eigen plekje. Aan de Karel Doormanweg.

In het pand op bedrijventerrein Waardeiland zitten meerdere bedrijven en De Zeeuw deelt de ruimte dan ook met een loodgietersbedrijf. In de brouwerij kan hij 150 liter per keer brouwen. “Ik wil er speciale bieren maken. Bijvoorbeeld seizoenbieren”, zegt De Zeeuw. Of er een Leids biertje komt weet hij nog niet. “Het staat niet op de planning, maar wat in het vat zit, verzuurt niet.”

De Zeeuw begon zijn bieren te ontwikkelen in zijn schuur in Hazerswoude-Dorp. In 2019 stuurde hij een paar van zijn creaties in naar de Open Nederlandse Kampioenschappen Amateur Bierbrouwen. De IPA van De Zeeuw werd toen bekroond als algemeen kampioen.

Advertentie

Economie Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×