(Rob van Dullemen).

GGD Hollands Midden viert miljoenste vaccinatie

De GGD Hollands Midden zet zaterdag haar miljoenste coronavaccinatie. De organisatie viert deze mijlpaal in Alphen waar de prik rond 11 uur ’s ochtends daadwerkelijk gezet gaat worden.

In heel Nederlands zijn er inmiddels 22 miljoen vaccinaties gezet. Daar hebben niet alleen de GGD’en aan bijgedragen maar ook de ziekenhuizen, zorginstellingen en huisartsen.

Op dit moment heeft 69 procent van de inwoners uit Hollands Midden van 12 jaar en ouder een eerste vaccinatieprik ontvangen door de GGD. Het percentage inwoners dat ook al een tweede prik bij de GGD heeft ontvangen is 60,8 procent.

In Leiden bedraagt het aantal 12-plussers dat één prik heeft gehad 70,4 procent en het aantal mensen boven de twaalf dat volledig gevaccineerd is 61,9 procent. In de randgemeenten liggen deze aantallen ietsje hoger. Dit zijn overigens de cijfers van de GGD. De vaccinaties die gezet zijn door de ziekenhuizen, huisartsen en zorginstellingen zijn hier niet bij opgeteld.

 

Advertentie

Maatschappij Regio vaccinatie


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×