(Foto: Chris de Waard).

Maximale stallingstermijn fietsen weer van kracht

Mensen die hun fiets in een gemeentelijke stalling zetten, moeten er rekening mee houden dat vanaf 1 september de maximale stallingstermijn weer van kracht is. Fietsen mogen dan weer  maximaal twee weken aaneengesloten in een gemeentelijke fietsenstalling staan. De NS hanteert een maximale stallingstermijn van 28 dagen in hun stallingen.

De gemeente Leiden wijst mensen erop dat fietsen die bijvoorbeeld door het thuiswerken al langere tijd in een fietsenstalling of in het stationsgebied staan, voor die datum weggehaald moeten worden. Dan gaat de gemeente namelijk ook weer handhavend optreden en geldt fiets fout = fiets weg.

Tijdens coronatijd mochten de fietsen tijdelijk langer in de gemeentelijke stallingen en het stationsgebied blijven staan. Veel studenten en forenzen kwamen vanwege het thuiswerken niet in Leiden en het was ook veel minder druk in de fietsenstallingen. Nu de universiteit en hogeschool weer starten met fysieke colleges en veel werknemers langzaamaan weer naar kantoor gaan,  neemt ook de vraag naar fietsparkeerplekken weer toe.

Fiets weg
Fiets die na 1 september langer dan twee weken aaneengesloten in de stalling staan, worden verwijderd. De gemeente slaat de fietsen op in het fietsdepot aan de Willem Barentszstraat 20. Daar kunnen ze tegen betaling binnen 42 dagen worden opgehaald. Daarna worden ze verkocht.

Advertentie

Leiden Maatschappij


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×