(Foto's: Regio15).

Politie verricht aanhouding na woningbrand

De hulpdiensten zijn vanavond rond 20.30 uur uitgerukt voor een woningbrand aan het Strawinskypad in Leiden Zuidwest. De omvang van de brand bleek beperkt en het vuur was dan ook snel geblust. Ambulancepersoneel heeft een persoon die rook had ingeademd ter plekke nagekeken.

Nadat de brandweer klaar was, heeft de politie een aanhouding verricht. De man wordt verdacht van brandstichting. Vervolgens is een hondengeleider met een vangstok de woning binnengegaan om een vervaarlijk uitziende hond te vangen. Het beest bleek achteraf juist erg lief te zijn en is opgehaald door de dierenambulance.

Enkele naastgelegen woningen werden vanwege de brand tijdelijk ontruimd. De Forensische Opsporing komt ter plaatse voor sporenonderzoek.

 

Advertentie

112 Sleutelstad Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×