Einaras Tubutis uit Litouwen heeft zich voor komend seizoen aan ZZ Leiden Basketball verbonden. (Foto: PR).

Zorg en Zekerheid Leiden legt Einaras Tubutis vast

Zorg en Zekerheid Leiden Basketball heeft voor dit seizoen Einaras Tubutis aangetrokken. De 22-jarige speler tekende vandaag een contract voor één seizoen. Tubutis komt uit Litouwen en is de tweede speler uit dat land die dit seizoen in Leiden zijn opwachting maakt. Begin juli contracteerde ZZ Leiden ook al zijn landgenoot Arunas Mikalauskas.

De 2.07 meter lange center/forward is opgeleid bij Lietuvos Rytas. Op 18-jarige leeftijd debuteerde Tubutis bij Perlas Vilnius op het een na hoogste niveau van Litouwen. In zijn debuutseizoen (2017-2018) startte hij al in 8 van de 39 wedstrijden. In gemiddeld bijna 17 minuten kwam hij tot 4.9 punten en 3.9 rebounds. Het leverde hem ook een selectie op om in 2018 voor Litouwen uit te komen op het EK onder 18.

Een seizoen later vertrok hij in 25 van de 36 wedstrijden als starter. Zijn bijdrage nam toe tot gemiddeld 9.1 punten en 7.2 rebounds. Bij Lietuvos Rytas mocht hij al even ruiken aan het spelen op het hoogste niveau van Litouwen. Na nog een seizoen bij Perlas Vilnius (gemiddeld 13.8 punten en 7.6 rebounds) keerde Tubutis bij Vytautas Prienu terug in de hoogste divisie. Op twee wedstrijden na werd hij opgenomen in het startende vijftal. In gemiddeld 23 minuten kwam Tubutis tot 8.3 punten en 5.2 rebounds.

De Leidse coach Geert Hammink toont zich zeer content met het aantrekken van Tubutis: “Ik ben blij met een speler als Tubutis. Hij heeft een unieke combinatie, in die zin dat hij 2.07 meter lang is, een goed schot heeft, een brede wingspan en een zeer goede skillset. Het is een speler die prima past in onze ploeg.”

Advertentie

Leiden Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×