Scholieren uit de Leidse regio kunnen kiezen uit tal van sporten. (Foto: Reanne van Kleef).

Van kanopolo tot breakdance: inschrijvingen voor schoolsport weer geopend

Aikido, padel of capoeira: het is slechts een greep uit de verschillende sporten waar scholieren in de Leidse regio zich voor kunnen aanmelden. Deze week zijn de inschrijvingen voor schoolsporten geopend. Geïnteresseerden hebben de keuze uit maar liefst 292 activiteiten.

Leerlingen uit Leiden, Leiderdorp, Oegstgeest, Voorschoten en Zoeterwoude kunnen zich nu inschrijven voor diverse schoolsporten. Op deze manier kunnen kinderen tussen de vier en achttien jaar kennismaken met allerlei sporten, zonder direct lid te moeten worden van een vereniging. De exacte leeftijdscategorie verschilt per activiteit. Zo ligt de leeftijd van american football bijvoorbeeld wat hoger dan voor acrobatiek. De meeste cursussen bestaan uit vijf tot tien lessen.

De Schoolsportcommissie Leiden probeert samen met verschillende sportaanbieders de sporten toegankelijker te maken voor de jeugd. Alle scholieren zijn welkom. Kinderen met een beperking hebben ook keus uit verschillende activiteiten. Het Jeugdfonds Sport & Cultuur en Stichting Leergeld kunnen ouders met een uitkering of een lager inkomen helpen door de kosten (deels) te vergoeden. Zo is elk kind welkom.

Aanmelden voor een schoolsport kan via www.sportcommissieleiden.nl. De kosten bedragen 25,00 euro per cursus.

Leiden Maatschappij Onderwijs Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×