Bewoners worden gestimuleerd zelf regenwater op te gaan vangen. (Foto: GaGoed).

Leidenaren kunnen geld verdienen met het opvangen van regenwater: 100 euro per duizend liter

Geld verdienen met opgevangen regenwater. Zo willen het Hoogheemraadschap Rijnland (HHR) en de gemeente Leiden bewoners aanmoedigen om een regenton aan te schaffen. Wanneer iemand samen met minstens twee buurtbewoners regentonnen aanschaft met een gezamenlijke inhoud van minimaal duizend liter, komen de deelnemers in aanmerking voor een premie.

Deze beloning bedraagt tien euro per honderd liter. Zodra men samen boven de duizend liter komt, komt er nog een euro per tien liter bij. Ter illustratie: vier buurtbewoners met een regenton van 250 liter hebben recht op 25,00 euro per persoon. De pilot duurt totdat het totale beschikbaar gestelde budget is uitgekeerd.

Doordat ons land steeds langere periodes van droogte kent, wordt de noodzaak om regenwater op te vangen steeds groter. Ook willen de initiatiefnemers zorgen dat Leidenaren zuiniger omgaan met drinkwater. Door de aankoop van regentonnen te stimuleren, houden mensen meer water over om bijvoorbeeld de planten water te geven. Met het Jaar van de Tuin in het achterhoofd hopen HHR en de gemeente bewoners zo te stimuleren zelf het water op te gaan vangen. Deelnemers kunnen het bewijs opsturen naar de organisatie om aanspraak te maken op de premie. Alle voorwaarden en rekenvoorbeelden zijn op de online te vinden.

Advertentie

Leiden Maatschappij


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×