Pararoeister Annika van der Meer gaat samen met partner Corné de Koning moeten herkansen voor een plek in de finale in Tokio. (Foto's: Annika van der Meer).

Tokio071: pararoeister Annika van der Meer naar herkansing voor finale in de dubbeltwee

Voormalig wereldkampioen Annika van der Meer en haar partner Corné de Koning zijn er in de serie niet in geslaagd zich rechtstreeks te plaatsen voor de finale van de paramixed dubbeltwee op de Paralympische Spelen in Tokio. Komende nacht strijden de roeiers in de herkansing om alsnog mee te gaan doen voor de medailles.

In de serie was het team uit China de sterkste en het enige team dat zich wel rechtstreeks plaatste voor de finale. Het Nederlandse duo werd tweede op 9 seconden. In de andere serie won Groot-Brittanië.

Voor 35-jarige Van der Meer die traint bij de Leidse studentenroeivereniging Njord zijn het de eerste Paralympische Spelen en ook haar laatste. Haar partner De Koning haalde vijf jaar geleden in Rio de vierde plaats met reserve-roeister Esther van der Loos.

 

 

Leiden Sport Tokio071


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×