Lokale artiesten treden op in de tuin van een gastvrije bewoner. (Foto: Maarten J Eykman).

'Gluren bij de Buren' komende zondag in 28 Leidse tuinen

Het programma van het culturele festival ‘Gluren bij de Buren’ is bekend. Ruim achtentwintig lokale artiesten treden op zondag 5 september op in tuinen van Leidenaren. “Rappers, dichters, theatermakers en andere podiumkunstenaars stelen de show, met hun voeten in het gras”, zegt een enthousiaste organisator.

De optredens zijn een bonte verzameling van artiesten uit de regio. Van Leiden ’s bekendste straatmuzikant Mika Jones tot de Mexicaanse volkszanger Alberto Zarrega. En van cabaretier Suzanne Burdorf tot een samenwerking van een multi-instrumentalist en troubadour ‘Brommerdief’. “In elke buitenruimte treedt een act drie keer op tussen 12.00 uur en 17.00 uur”, aldus de organisatie.

Normaal vinden de acts plaats in de huiskamer van gastvrije Leidenaren. Vanwege de coronamaatregelen gaat dat dit jaar niet, en is de huiskamer verruilt voor de tuin. Via de website van ‘Gluren bij de Buren’ kunnen ge├»nteresseerden een route samenstellen van de tuinen waar ze op 5 september langs willen gaan. Reserveren is niet nodig, en de entree is op basis van ‘pay what you can’. Daardoor betaal je enkel wat je wilt en kunt betalen.

Advertentie

Cultuur Leiden Regio


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×