3 October Vereeniging brengt alternatief uit voor feestwijzer: Magazine 1574

Omdat het door de coronamaatregelen nog altijd niet duidelijk is welke onderdelen van de viering van Leidens Ontzet wel of niet door kunnen gaan, verschijnt er dit jaar geen programmaboekje van de 3 October Vereeniging. In plaats van die traditionele Feestwijzer is daarom een magazine gemaakt met onder andere verhalen over de viering, een kleurplaat en een puzzel.

Het magazine heeft de naam ‘1574’ meegekregen en valt deze week bij alle leden van de grootste vereniging van Leiden in de bus. Een select gezelschap leden en toekomstige leden kreeg het blad dinsdagavond al in de bus of zelfs persoonlijk overhandigd. De leden van de pr-commissie van de 3 October Vereeniging kwamen rond 19.00 uur per ‘Rijdende Geus’ aan in de 3 Octoberstraat. Daar werd het eerste exemplaar overhandigd aan de leden in die straat met het laagste huisnummer. Dat waren de bewoners van nummer 2B (Zie video van de overhandiging op de Sleutelstad Facebook-pagina). Ze bleken allebei lid en kregen daarom beiden een magazine overhandigd.

Wie nog geen lid is van de 3 October Vereeniging en toch een magazine wil hebben, kan er vanaf volgende week eentje aanschaffen in de Rijdende Geus. Dat is de omgebouwde SRV-wagen van de vereniging die ook dit jaar weer in de aanloop naar 3 oktober op verschillende plekken in de stad zal staan met allerlei merchandise. Nieuw zijn dit jaar onder andere beanies. Dat zijn speciale mutsen. Ook joggingbroeken zijn aan het assortiment toegevoegd. “En een slipband. Dat is iets dat je om je pols heen slaat”, vertelde voorzitter Annette Los van de pr-commissie tussen het uitdelen door.

Advertentie

Cultuur Leiden Leidens Ontzet 2021


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×