Het hoefijzergebouw in Oegstgeest wordt dit najaar in gebruik genomen voor de opvang van een mix van statushouders en spoedzoekers. (Foto: Robbert van Cleef).

Leiden wil tijdelijke regionale vluchtelingenopvang

De gemeente Leiden bekijkt of er net als in Oegstgeest een tijdelijke locatie kan komen voor de opvang van vluchtelingen. Dat vertelde wethouder Damen dinsdagavond aan de leden van de raadscommissie Onderwijs en Samenleving. “Het gaat dan om een vorm van opvang tussen een asielzoekerscentrum (azc) en gewone huisvesting in.”

“De inzet is om zoveel mogelijk van onze taakstelling te realiseren”, hield Damen de raadsleden voor. Die door het rijk opgelegde opgave is dit jaar een stuk hoger dan vorig jaar. Voor 2021 moet Leiden 174 statushouders van een woning voorzien. Een flink deel daarvan is al onderdak. “We hebben er nog zestig te gaan.”

Leiden gaat nu vooral op zoek naar tijdelijke plekken. Er zijn momenteel bijvoorbeeld veel alleenstaanden die een woning moeten krijgen en die hebben geen eengezinswoning nodig. Zodra Damen meer duidelijkheid heeft over plekken waar vluchtelingen opgevangen gaan worden, stuurt ze de raad een brief met meer informatie, zo beloofde ze. Eerde vertelde ze aan Sleutelstad dat ze in gesprek is met de directie van Holiday Inn over de opvang van vluchtelingen.

Leiden Maatschappij Politiek Regio


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×